Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nordkapp2014

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Jos en Gitty via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 09-06-2014 Oslo Göteborg ... (3)
  • 09-06-2014 Geiranger - Oslo ... (2)
  • 07-06-2014 Kristiansund ... (3)
  • 05-06-2014 Mo i Rana naar ... (0)
  • 04-06-2014 Harstad, ... (2)

Statistieken

Dit dagboek is 6402 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Arvidsjaur Rovaniemi 490 km

Toon op kaart

28 mei 2014 | Door: Gitty

Aantal keer bekeken 235   Aantal reacties 7   Rovaniemi, Finland
a A

Arvidsjaur Rovaniemi 490 km

Arvidsjaur een plaats aan een groot meer heeft zijn naam te danken aan Arvid , jongensnaam wat gul betekent en sjaur wat meer is in het Zweeds. Er werd dus veel gevist. Het is vandaag mooi weer en we rijden een afwijkende route, geen TomTom vandaag. Maar eerst passeren we de Poolgrens een bijzonder moment, Dan afslaan ! van de route af . Dat werd zoeken, keren, draaien maar niet echt terugrijden, we waren trots op onszelf. Voor het eerst onverharde wegen, zie foto's, dat kost wat meer tijd, en dan gaan we de Poolgrens maar liefst 5 keer over ! Eindelijk een picknick in de zon aan het meer, met onze routegenoten, echt gezellig ! We spotten deze dag elanden, grote konijnen met pluisstaart, een berggewogen en een uil. We passeren ook de grens nu zitten we in Finland Het diner is vandaag in 2 groepen wij zitten in de eerste en het is nog flink doorrijden om op tijd te zijn. En dat Rovaniemi de stad waar de kerstman vandaan komt. En echt er is hier een Santa Recidentie. We sluiten af met een heerlijk diner van salade, zalm en gegrilde groente en een wijntje van 8,40 per glas ! Ik werk dit bij op onze rustdag en Yes! Met foto's erbij !

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (10)

• En weer verder
  • De Poolgrens
  • Bewijs dat wij er waren
  • Markeren Poolgrens, deed ik als kind al zo
  • Stof happen
  • Onverharde wegen, er ligt nog sneeuw
  • Picknick met onze routegenoten
  • Uren iachter oldtimers het blijft bijzonder
  • Prachtige natuur
  • Fins bushokje

Ga naar het overzicht

Reacties (7)

28 mei 2014 12:10 | Door: rinus.

Leuk maar beter glaasje wijn in Portugal haha 0.30 cent hele liter fles 2.10 in café dus. Maar fijn dat jullie genieten. Gr rinus

28 mei 2014 12:57 | Door: joyce

Lieve allebei, het klinkt als een waar avontuur. Mooie foto's...Geniet van je rustdag. X

28 mei 2014 13:54 | Door: Gerard

Jullie richting pool , wij richting evenaar. Geniet van je wijntje en de natuur. Wij gaan morgen genieten van Turkije gr gerard

28 mei 2014 16:40 | Door: Noordkaap2014 Wies en Hans

Wat fijn dat de foto's lukken! Tot morgenochtend bij de auto :)

28 mei 2014 20:11 | Door: Hans

Al weer een stap bereikt, een keer voorbij de poolcirkel geweest. Fijn dat we wat foto's konden bekijken. Nog veel plezier en geniet er van. Groetjes, Hans Tessie en Maridel

28 mei 2014 22:41 | Door: Arjen

Gave foto's!
En wat een mooie wegen om met de 164 te rijden.
Dat moet wel genieten zij in zo'n royale fauteuil en een spinnende 6 cilinder voor je :)

29 mei 2014 13:37 | Door: Cintha Kees

Hoi Giet en Jos, wat een mooie reis maken jullie!! Leuk om op afstand mee te genieten!, maar ook om daar eens echt te gaan kijken, dus de volgende keer wil ik mee dat snap je ;). Wat een prachtig landschap! De foto's zijn mooi en jullie staan er zelf ook goed en ontspannen op. Ook nog bedankt voor je enthousiaste sms op je Poolcirkelmoment! Wij moesten toen ook weer denken aan het bijzondere moment dat we in Afrika op de evenaar stonden.
Het is Hemelvaartsdag dus eindelijk tijd om even te reageren na de drukte van Dylano's verjaardag en achterstallig werk door onze (korte) vakantie. Vanavond gaan we even naar L + R om hun nwe bank te bekijken en goede vakantie te wensen. Zij vertrekken morgenavond naar huis van K+M. Het weer is hier zeer matig, niet echt om te dauwtrappen, als we dat al van plan waren; niet dus, maar toch.
Veel plezier en moois nog daar en we blijven jullie volgen. Dikke kus en liefs, ook van Kees, Cintha